En eftermiddag med WordPress

wordpress-history

WordPress är ett digitalt publiceringsverktyg som växer så det knakar. Men hur ser nuläge och framtid ut, och vad finns det för kreativa tillägg som kan användas i olika sammanhang? IdeK arrangerade en eftermiddag på Spårvägsmuseet i Stockholm med information, tips och tricks för alla som jobbar med WordPress-sajter.

Den 26 november anordnade IdeK en eftermiddag med WordPress för alla intresserade om var den plattformen är på väg, men också om lite smarta tillägg som kan göra tillvaron enklare och mer kreativ för användaren – men förhoppningsvis också för den digitala besökaren. Föreläsare under dagen var Erik Bernskiöld och Pär Thernström, båda webbutvecklare.

En eftermiddag med WordPress

Erik Bernskiöld, webbutvecklare på Bernskiold Media och XLD Studios inledde dagen på att beskriva nuläget och ge oss lite prognoser för framtiden om WordPress. Erik berättade vidare om användningsområden, den nödvändiga dialogen mellan beställare och utvecklare samt tips och tricks för en mer effektiv användning. Nedan finns Eriks presentation från dagen.

10 bra plugins
Dagen fortsatte med Pär Thernström, webbutvecklare på Earth People. Pär gav oss tips och visade hur tio bra tillägg lätt kan installeras och underlätta miljön för webbredaktören.
Pär skapade en webbplats för sin presentation – där samtliga tio tips finns att tillgå, om bland annat hur man kan sökmotoroptimera sin webbplats, plugins för att lättare följa historiken om man är många redaktörer samt flera tillägg som underlättar för snabbare laddning av en webbplats.
Ni hittar sajten här: www.idek.eskapism.se
Sammanfattningsvis kan sägas att en välfungerande webbplats behöver underhåll, ömhet och kärlek – men också smarta lösningar för att redaktörer och besökare ska få bästa möjliga upplevelse.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>